Příměstské a pobytové tábory v roce 2023

14. 11. 2022
Příměstské a pobytové tábory v roce 2023

Letní příměstské i pobytové tábory jsou naší hlavní prázdninovou náplní a také pro rok 2023 máme připravený pestrý program pro děti od šesti let. V nabídce najdete 5 pobytových táborů a 8 příměstských.

Když jsme v roce 2021 plánovali tábory pro rok letošní, tak jsme zdaleka netušili, co všechno se může v krátkém čase odehrát a jak světové události ovlivní náladu a především ceny nejen táborových vstupů.

"Termíny a ceny táborů již několik let představujeme s mnohaměsíčním předstihem, aby si rodiče mohli naplánovat své dovolené, mohli čerpat příspěvky od pojišťoven i zaměstnavatelů, prostě proto, abychom jim maximálně vyšli vstříc.
Nicméně turbulentní doba nám nejdřív do cesty přivedla kovidové omezení a teď následovalo dramatické zvýšení čehokoliv, na co sáhnete.
Potraviny, doprava, spotřební materiál, mzdy personálu, to vše vystřelilo nahoru během krátké chvíle a hlavně v době, kdy jsme s tím při loňském plánování letošních táborů v takové míře nepočítali"
, vysvětluje těžké chvilky při účtování prázdninových aktivit Ondřej Veselý, protože brzké oznámení cen se v tomto případě nečekaně obrátilo proti nám.

Také letos jsme naši nabídku zveřejnili mezi prvními a museli jsme neradi přistoupit k některým změnám, protože k výše zmíněnému výčtu, se v příštím roce přidají i vyšší ceny za energie.
"Upravili jsme ceny v nejnižší možné míře směrem nahoru a s tím souvisí zkrácení pobytových dnů, abychom udrželi tábory finančně dostupné, pro co nejširší skupinu dětí. 
Navíc těžíme z toho, že máme tábory na vlastní turistické základně a nemusíme si nic pronajímat, ale při představě toho, že by 14-ti denní tábor mohl letos stát až 8 400 korun, jsme měli obavy z jeho naplnění.
Mimo jiné i právě proto jsme letos pobyty zkrátili a budeme mít tři tábory osmidenní a dva dvanáctidenní",
dodává ředitel DDM a věří, že se situace v nadcházejících měsících už nebude dramaticky zhoršovat a proto například příměstské tábory zvýšily své ceny - v porovnání s ostatním - jen kosmeticky.


S radostnějším tématem přichází Lýdie Balcárková, protože už zná témata všech třinácti táborů, které Fontána pořádá.
"Snažíme se nacházet nová zaměření i opakovat ta osvědčená a tak se letos mohou děti v Návsí těšit na Slunce, seno, Fontána, Ztraceni v čase nebo Madagaskar. Příměstské pobyty vsadí opět na sport, adrenalin, keramiku, rybolov, přírodovědu a koně, takže by neměl být problém vybrat to své.
Zájemcům opět připomínáme, že není důvod otálet s přihlášením, protože informace o tom, od kdy je možné naše tábory rezervovat je zveřejněna od srpna a často se stává, že se rodiče na jaře diví, jak je možné, že už máme plno..", přidává na závěr zástupkyně ředitele.
 

Zpět na aktuality



Diskuze


Vybrané kroužky

Florbal - přípravka

Florbal - přípravka

Termín:
úterý 16:00 - 17:30, SH Bospor
čtvrtek 17:30 - 19:00, SH Bospor
děti 5-8 let

Zápisné:
250,- Kč/měsíc

Taneční soubor Kates Teeny

Taneční soubor Kates Teeny

Termín:
úterý 15:00 - 16:30 hod.
čtvrtek 15:00 - 16:30 hod.

začínáme: úterý 19. 9. 2023

Zápisné:
250,- Kč / měsíc

Nerf

Termín:
pro děti od 9 let
pondělí : 17:30 - 18:30

Zápisné:
150, Kč/ měsíc

Elektrotechnika

Elektrotechnika

Termín:
pro děti od 10 let, které prošly základy kroužku Robotika
úterý 15:30-17:00 hod.

Zápisné:
250,- Kč / měsíc

Copyright 2012 - 2024  |  Dům dětí a mládeže Bohumín | Prohlášení přístupnosti